Кам’янчани подали 64 проєкти на конкурс «Бюджет участі. Місто»

У Кам’янському триває цикл «Бюджет участі. Місто» 2022 року. Упродовж 2 місяців кам’янчани готували та надали громадські проєкти для участі в конкурсі. Цьогоріч змагатимуться 64 громадських проєкта.

Як повідомили в департаменті економічного розвитку міської ради, зараз усі проєкти пройшли попередню перевірку щодо дотримання авторами ключових принципів та правил «Бюджет участі. Місто» встановлених вимог до громадських проєктів, а також повноти та правильності заповнення форм.

За категоріями проєкти розподілилися так:

«Інфраструктура» – 13 проєктів. Їх направили на подальшу експертизу;

«Фізична культура та спорт» – 11 проєктів, з них 3 відхилено;

«Екологія, ІТ та культура» – 13 проєктів, які направлено на подальшу експертизу;

«Просвіта, охорона здоров’я» – 27 проєктів, з них відхилено 10, направлено на експертизу 17 (освітні заклади – 15, медичні – 2).

Далі – експертиза громадських проєктів, які успішно пройшли попередню перевірку. Експертизу проводитимуть виконавчі органи міської ради, до повноважень яких належить реалізація таких проєктів. Проєкти перевірятимуть на відповідність законодавству та можливість виконання.

Координаційна рада з питань впровадження партиципаторного бюджетування (бюджету участі) затвердила реєстри прийнятих, відхилених за результатами попередньої перевірки та допущених до експертизи громадських проєктів.

Детально з проєктами «Бюджет участі. Місто» можна ознайомитись на спеціалізованій веб-платформі e-DEM за посиланням: https://budget.e-dem.ua/1210400000/projects.

Голосування за громадські проєкти триватиме з 28 лютого по 14 березня. Детальні інструкції щодо голосування оприлюднять пізніше.