Картка АТБ: як отримати, у яких банках відкрити та які знижки з нею доступні

Мережа АТБ у партнерстві з банками продовжує проєкт по випуску карток, завдяки яким покупці отримують додаткові переваги та знижки. Картка АТБ – це повноцінний банківський інструмент, що надає додаткові 5% знижки на понад 500 акційних товарів у магазинах мережі. Наразі АТБ співпрацює з п'ятьма провідними українськими банками, в яких можна відкрити картку.

Читати далі

У Кам’янському приділятимуть більше уваги ветеранам війни, які зазнали травм

1 березня на сесії міської ради було прийнято рішення про перейменування та реорганізацію КЗ «Міський центр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» на «Міський центр комплексної фізичної адаптації осіб постраждалих внаслідок війни та осіб з особливими потребами «Незламні».

Читати далі

Краще прибрати з аптечки: дослідження показали, що популярний препарат спричиняє крововиливи в мозок

Багато хто вважає, що давно відомі в медицині препарати є достатньо безпечними та можуть прийматися безконтрольно, адже вони "перевірені часом". Приміром, аспірин вже понад сто років використовується в медицині, тому став для нас звичним і "оселився" в домашній аптечці майже у кожного українця. Крім того, коштує він недорого і продається без рецепта.

Читати далі

В Україні планують підвищити всі основні податки: за рахунок чого лататимуть “діри” в держбюджеті

В Україні розробляють варіанти наповнення бюджету на тлі серйозного дефіциту. Зокрема, розглядається питання збільшення податків, які, ймовірно, доведеться підвищувати незалежно від того, чи буде допомога від США. Коли українцям тотально перерахують податки, пише Today.ua.

Читати далі

Кримінальне або адміністративне: у ТЦК пояснили, від чого залежить вид покарання у разі неявки за повісткою

В Україні військовозобов'язаних чоловіків, які ігнорують повістки і не являються за викликом у встановлений термін та визначене місце, переважно притягують до адміністративної відповідальності.

Читати далі

“Дитячі” виплати можуть збільшити у 10 разів: у Раді зареєстрували новий законопроєкт

В Україні пропонують суттєво збільшити розмір допомоги при народженні дитини. Відповідний законопроєкт під номером 11072 зареєстровано у Верховній Раді 11.03.2024 року. На думку народних депутатів, таку соціальну виплату потрібно підвищити удесятеро.

Читати далі

Три інгредієнти для вишуканого смаку: що, крім солі, додати у воду перед варінням пельменів

Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити пельмені: просто висипати напівфабрикат у каструлю з водою, що нагрівається, як це зазвичай вказують на упаковці.

Читати далі

“Підвищення буде суттєвим”: в Україні вже з 1 квітня може подорожчати один із комунальних тарифів

В Україні очікується значне збільшення тарифів на водопостачання, починаючи з квітня 2024 року. За даними журналістів, тарифи на водопостачання пропонують підняти у два етапи, пише "Фокус".

Читати далі

Мити чи не мити: суддя проєкту “МастерШеф” пояснив, як приготувати розсипчастий рис

Попри те, що рис – доволі простий у приготуванні продукт, не всі вміють правильно його варити. Тому нерідко крупа виходить злиплою та неапетитною. Про те, як правильно готувати рис, зокрема, чи потрібно мити крупу перед варінням, розповів суддя проєкту "МастарШеф" Володимир Ярославський, пише 5692.com.ua.

Читати далі

Якщо немає трудової книжки: експерт розповів, як оформити пенсію та підтвердити стаж

Завдяки оцифруванню документації українці можуть оформити пенсію і відстежити стаж онлайн. Проте в деяких випадках стаж і розмір зарплати необхідно підтверджувати документально. Як оформити пенсію і підтвердити стаж, якщо загублені документи, пояснив експерт з пенсійної справи Сергій Коробкін, пише 5692.com.ua з посиланням на Факти ICTV.

Читати далі

Гроші водитимуться завжди: де зберігати заощадження, щоб фінанси примножувалися

Вважається, що до грошей потрібно ставитися з повагою – тоді вони будуть водитися, і фінансові надходження будуть регулярними. Щоб не порушувати енергетику достатку, слід поводитися із купюрами і монетами дбайливо, не розкидаючи їх та зберігаючи в правильному місці.

Читати далі