Розглянули тендери, що викликають питання: на Дніпропетровщині зібралася робоча група «Прозорість та підзвітність»

Вчетверте на Дніпропетровщині  зібралася на засідання робоча група «Прозорість та підзвітність». Її учасники розглянули тендери, що викликають питання. Про це повідомили в ОВА.

«Серед розглянутих тендер Кам’янського підприємства-теплопостачальника. Замовлення – ремонт і обслуговування систем опалення. Підрядником стала компанія, «за душею» якої – нічого. Ані фахівців, ані техніки. Похвалитися не може й досвідом, бо заснована менше двох місяців тому. Подібна ситуація й на закупівлі послуги з видобутку піску. Цих замовників перевірять профільні служби», – зазначив перший заступник начальника ОВА Володимир Орлов.


Таких питань можна уникнути. Для цього замовнику, оголошуючи закупівлю, варто було б конкретніше прописати критерії, додала заступник начальника відділу контролю у сфері закупівель Східного офісу Держаудитслужби Любов Ополоннік. Не тільки наявність матеріально-технічної бази, а й працівників та досвіду.

У поле зору робочої групи потрапили і майже 40 тендерів на ремонт доріг Павлоградського та Новомосковського районів. На десятки мільйонів гривень та в самі холоди, що суперечить технології.