У Кам’янському збільшують пропускну здатність вуличної каналізації

Сьогодні, 5 жовтня, в Камʼянському на вулиці Бурхана стартували роботи з прочищення колектору зливової каналізації та будівництва додаткових зливоприймальних камер. Збільшивши пропускну здатність вуличної каналізації у місті планують побороти проблему підтоплень під час великих злив. Після вулиці Бурхана аналогічні роботи планують виконати на проспекті Стуса та інших вулицях міста.

Проведення ремонту на колекторі проінспектували керівництво Департаменту ЖКГ та мер міста. 

Як розповів керівник підрядної організації «Акватех» Ігор Шапошніков, незважаючи на те, що зливова система Кам’янського будувалася ще за радянських часів, вона цілком робоча. На його думку, сьогоднішня причина підтоплень Кам’янського під час великих злив – зміни у кліматі.

«На жаль, сьогодні зливова каналізація міста не завжди відповідає сучасним умовам, тому ми постійно проводимо роботи не тільки по розчищенню колекторів, а й по будівництву додаткових камер. Такі ж камери будуть побудовані по проспекту Стуса, і там, де вони необхідні в першу чергу. Робимо все можливе, щоб збільшити пропускну спроможність нашої діючої зливової каналізації міста», – повідомив мер міста Андрій Білоусов.

В районі вулиці Бурхана цього тижня прочищають колектор діаметром майже 2 метри. За словами робочих, вони з нього виймали колеса, двері та навіть новорічні ялинки, котрі туди якимось чином потрапили. Колектори прочищаються за допомогою каналопромивної машини. Для перевірки якості робіт використовується відеодіагностика із застосуванням ендоскопу. 

Нові зливоприймальні камери, за словами Ігора Шапошнікова, допоможуть зменшити великі потоки води, які підтоплюють центр міста.