У Кам’янському пройшов чемпіонат міста з міжнародних шашок

Чемпіонат міста з міжнародних шашок серед спортсменів до 10 років провели 4 жовтня на базі ліцею №40 у Кам’янському. Шашкісти змагалися за програмою швидкої гри.

Всього в турнірі, який тривав 3,5 години, взяли участь 11 шашкістів. Від самого початку лідерство у турнірі захопили Мирослава Бердник, Артем Семенюк та Ілля Терехов. Протягом чотирьох турів вони між собою ділили перше-друге-третє місця. Але у V турі зазнав поразки Артем, а трохи згодом, у передостанньому турі, зазнав поразки і Ілля. Проте у медальний залік потрапили всі троє.

В боротьбі за перемогу найкращі шанси в останньому турі мали Анна Завгородня та Мирослава Бердник. Дівчата в особистому протистоянні мали вирішити долю абсолютного переможця та переможця серед дівчат. Перемогу здобула Мирослава, яка у підсумку стала не тільки чемпіонкою Кам’янського  серед дівчат, а й першою серед усіх учасників чемпіонату. У підсумку їй вдалося набрати 13 з 14 можливих очок – лише один тур з семи Мирослава завершила внічию.

Другою фінішувала Анна Завгородня. Замкнула жіночу трійку призерів Катерина Сич, яка потрапила у призери та кваліфікувалася на наступний турнір серед спортсменів до 13 років.

Після підведення підсумків серед хлопців головним арбітром Ігорем Губарєвим одразу трьома шашкістами була набрана однакова кількість очок – по 10. Артем Семенюк став переможцем. Другий – Ілля Снітько, який, незважаючи на стартову поразку, зумів у семи зустрічах п’ять разів виграти. Бронзовим призером став Ілля Терехов, який впевнено йшов протягом усієї турнірної дистанції і лише в останньому турі йому не поталанило з жеребом.

Переможці та призери змагань:

Юнаки

  • 1 місце – Семенюк Артем (тренер Губарєва А.І.)
  • 2 місце – Снітько Ілля (тренер Губарєв І.В.)
  • 3 місце – Терехов Ілля (тренер Губарєв І.В.)

Дівчата

  • 1 місце – Бердник Мирослава (тренер Губарєва А.І.)
  • 2 місце – Завгородня Анна (тренер Губарєв І.В.)
  • 3 місце – Сич Катерина (тренер Губарєва А.І.)

Наступним буде відкритий чемпіонат міста Кам’янське серед спортсменів до 13 років, який відбудеться у суботу, 8 жовтня. Місцем проведення стане КЗ «Ліцей №40». Початок змагань – 10:00.