Британія не вірить заявам Росії про причетність України до теракту під Москвою

Уряд Британії "дуже мало довіряє всьому, що говорить російський уряд" щодо заяви Кремля про те, що Україна якимось чином причетна до теракту в московському "Крокус Сіті".

Про це заявив Канцлер казначейства Британії Джеремі Хант, повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

"Ми знаємо, що вони створюють пропагандистську димову завісу для захисту абсолютно злого вторгнення в Україну. Але це не означає, що це не трагедія, коли гинуть невинні люди, коли відбуваються жахливі бомбардування", – сказав Хант.

Він також додав, що він сприймає "те, що говорить російський уряд, з великою часткою скептицизму" після того, що вони бачили від нього за останні кілька років.

Що відомо про теракт

Ввечері у п'ятницю, 22 березня в місті Красногірськ у Підмосков'ї кілька озброєних чоловіків у камуфляжі вчинили стрілянину в торговому центрі "Крокус Сіті Хол". За даними росіян, внаслідок атаки загинули понад 100 осіб.

Раніше низка ЗМІ заявили про те, що теракт організувало угруповання ІДІЛ. Проте інші джерела спростовують цю інформацію.

Російські силовики заявили, що затримали чотирьох осіб, причетних до теракту. Російський диктатор Володимир Путін заявив, що нібито терористи хотіли втекти в Україну, де для них було підготовлено "вікно".

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко у коментарі РБК-Україна припустив, що теракт у ТЦ "Крокус Сіті Хол" під Москвою могло скоїти угрупування ІДІЛ, але Путін не визнає цього.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.