Водійські права без навчання в автошколі

Тепер українці можуть складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов’язкового запису до автошколи, повідомило Міністерство внутрішніх справ. Це стало можливим через виконання відповідної постанови Кабінету Міністрів.

Щоб скласти теоретичний іспит самостійно, потрібно звернутися до сервісного центру МВС і отримати талон на прийом. Треба мати при собі паспорт, ідентифікаційний номер та медичну довідку.

Прибувши до сервісного центру, треба повідомити адміністратора про намір самостійно готуватися до теоретичного іспиту. Потім потрібно буде відповісти на 20 питань протягом 20 хвилин, з можливістю допустити до 2 помилок.

За складання іспиту потрібно заплатити 13 гривень. Якщо спроба не вдасться, можна планувати перескладання, але це буде можливо лише через 10 днів після першої спроби.

Після успішного складання теоретичного іспиту кандидат повинен звернутися до відповідного навчального закладу для початку практичних занять з водіння.

Крім того, "Дія" запровадила покращений сервіс для заміни посвідчення водія, який тепер пропонує зручну кур’єрську доставку або самовивіз у визначеному відділенні Укрпошти.

Джерело: 5692.com.ua