У Кам’янському продовжує курсувати «Соціальне таксі»

Починаючи з 2019 року у Кам’янському надається транспортна послуга «Соціальне таксі» для категорії осіб, які потребують соціальної уваги та підтримки – особам з інвалідністю, які з огляду на фізичний стан не мають можливості вільно пересуватись за межами домівки, не в змозі без допомоги у повній мірі задовольнити свої соціальні, медичні, освітні та соціально-культурні потреби.

Право на отримання послуги мають особи з інвалідністю I та II груп із захворюванням опорно-рухового апарату та діти з інвалідністю віком від 3-х років до 18 років із захворюваннями опорно-рухового апарату, які пересуваються на інвалідних візках або мають ускладнення в пересуванні та є мешканцями Кам’янської міської територіальної громади (крім осіб з інвалідністю та сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю (або законних представників дітей з інвалідністю), які користуються власним автотранспортом та автотранспортом, виданим через органи соціального захисту населення).

Проїзд отримувачів послуги здійснюється до соціально значимих об’єктів інфраструктури:

авто- та залізничних вокзалів;

– філій протезно-ортопедичних підприємств в межах міста та області;

– установ соціального захисту та соціального обслуговування населення;

– управління Пенсійного фонду України;

– органів місцевого самоврядування;

– банківських установ та поштових відділень;

– санаторно-оздоровчих закладів в межах області;

– лікувально-профілактичних закладів та установ охорони здоров’я;

– об’єктів соціально-культурної сфери;

– лікувально-реабілітаційних та фізкультурно-оздоровчих закладів;

– центрів надання адміністративних послуг м.Кам’янське;

– органів міграційної служби, органів судової влади, правоохоронних органів.

Перевезення не здійснюються до магазинів, ринків, інших закладів та установ з метою вирішення побутових питань, а також перевезення членів сімей отримувача послуги.

Також рішенням виконавчого комітету міської ради від 26 січня кількість поїздок на безоплатній основі в межах Дніпропетровської області збільшено до 3-х разів на рік, а в межах міста – до 4-х разів на місяць.

Нині на обліку щодо отримання послуги перебувають 166 осіб, яким у 2021 році надано 617 транспортних послуг в межах міста та області. 

Транспортна послуга надається Комунальним закладом «Центр надання соціальних послуг» Кам’янської міської ради, а для її отримання жителі Кам’янського можуть звернутись за телефонами диспетчерських служб: (097) 807-79- 92; (098) 181-70- 71.