У Кам’янському обговорили питання розвитку міських бібліотек

На тому тижні у центральній міській бібліотеці ім. Т. Шевченка відбулось обговорювання питання подальшого розвитку централізованої бібліотечної системи у Кам’янському.

На зустрічі були присутні депутати Кам’янської міської ради Тетяна Чередник, Ростислав Винар, староста Карнаухівського старостинського округу Тетяна Фріске, директор Центру молодіжних ініціатив Катерина Боровик, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Білоус, головний спеціаліст відділу освіти Маргарита Бабенко та Андрій Дишлюк – директор міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Начальник відділу культури департаменту з гуманітарних питань міської ради Наталія Ілларіошина зробила наголос на тому, що бібліотеки – це вагомий елемент розвитку освіченості громадян будь-якої країни, що бібліотеки повинні відповідати вимогам часу й потребам своїх користувачів. Окрім цього, на сьогодні розширюються межі стандартної роботи бібліотек – вони перетворюються на комунікаційні майданчики, де можна спілкуватися, зустрічатися, робити спільні освітні проекти і читати.

Директор КЗ «Централізована бібліотечна система» Лариса Денисюк презентувала «Топ найкращих бібліотечних кейсів у роботі бібліотек», показала позитивні приклади, які реалізуються у бібліотеках Кам’янського. Лілія Шушура запропонувала статистичні дані «Публічні бібліотеки в цифрах», Тетяна Герасюта говорила про «Бібліотеку без обмежень, в умовах обмежень», а Тетяна Дорофеєва зупинилась на «Реаліях читацьких практик дітей в епоху цифрової культури».

У ході діалогу було намічено план спільних дій між представниками територіальної громади та керівництвом бібліотечної системи для вирішення питань щодо подальшого розвитку бібліотек та підвищення їх іміджу.