“Позиції не здавали”: ЗСУ утримують плацдарм на лівому березі Дніпра

13 грудня в Інституті вивчення війни США заявили, що росіянам вдалося відбити кілька позицій у захисників на лівому березі Дніпра. Проте сьогодні стало відомо, що позиції не здавали" та утримують плацдарм.

Про це повідомила представниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі марафону, передає сайт 056.

За її словами, на цій ділянці фронту зосереджено кілька десятків тисяч окупантів, багато техніки та озброєння.

"Попри ворожі штурми, жодної позиції на лівобережжі Херсонщини наші бійці росіянам не здали

Ми розуміли, що утримання позицій, протидія силам ворога, які він зосередив на лівому березі, буде складна і кровопролитна робота. Проте мужністю наших бійців можна захоплюватися. Позиції утримані, жодної не здано, попри те, що ворог час від часу продовжує штурмувати позиції та намагатися вибивати нас із зайнятих територій", — заявила Гуменюк.

Вона додала, що воїни Сил оборони ведуть контрбатарейну боротьбу. Артилеристи надають серйозну підтримку воїнам, які тримають позиції на лівобережжі.

Також результативним є застосування аеророзвідки та ударних БПЛА, хоча останніми днями складна погода внесла корективи в бойову роботу.

Гуменюк також зазначила, що зараз загарбники, в основному, намагаються закріпитися на "другому рубежі оборони", де є залізобетонні конструкції. Щодня українські воїни знешкоджують чимало особового складу противника.

Речниця також зауважила, що в останні дні на цьому напрямку окупанти економлять техніку і переважно ідуть на штурми піхотою.

Джерело: 056.ua