Нічна ракетно-дронова атака по Україні: головний напрямок та результати відбиття

З вечора ворог атакував Україну з повітря. Було запущено шість ракет та 42 "шахеди". Основним напрямком російської атаки була Одеська область. Її атакували безпілотники хвилями та з різних напрямків.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ та Сили оборони півдня України.

У ніч на 14 грудня російські окупанти атакували ударними БпЛА та зенітними керованими ракетами С-300. Шість ЗКР випущено близько опівночі з тимчасово окупованої Херсонщини у напрямку Миколаївської та Херсонської областей.

Ударними БпЛА «Shahed-136/131» противник почав атакувати з 19.00 13 грудня. Пуски здійснювались хвилями з трьох напрямків: Балаклава, Чауда – Крим та Приморсько-Ахтарськ – рф. Загалом зафіксовано пуски 42 ворожих ударних БпЛА. Основний напрямок удару – Одещина.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та інших складових Сил оборони України. Цієї ночі захисникам неба вдалось збити 41 із 42 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131».

"41 із 42-ох – цифри говорять самі за себе, що дійсно успішно відпрацювали. В основному – Одеська область, Миколаївська, Херсонська області, а також Запорізька – кілька ударних БПЛА було знищено", – сказав речник ПС Юрій Ігнат.

Деталі атаки

Понад шість годин поспіль, починаючи з вечора до глибокої ночі ворог тероризував південні регіони кількома хвилями дронових атак і паралельно завдав ракетного удару.

"39 БпЛА типу «Shahed-136/131» були випущені з тимчасово окупованого Криму по цивільній інфраструктурі", – повідомили Сили оборони півдня.

Сили протиповітряної оборони влучно відпрацювали по всіх ударних дронах:

  • 2 було знищено на Херсонщині;
  • 5 – на Миколаївщині;
  • 32 – на Одещині.

Тут ворог спрямував свої атаки як на обласний центр, так і на південь області – Подунав’я. В Одесі уламками збитих дронів-камікадзе пошкоджено понад десяток будівель, переважно житлових, горіли приватні автівки. Попередньо відомо про 11 поранених мирних мешканців, серед яких 3 дитини. Рятувальники оперативно загасили пожежі, розгорнули пункт обігріву.

В Подунав’ї ворог атакував припортову інфраструктуру, вже традиційно спрямувавши дрони вздовж українсько-румунського державного кордону. Від падіння уламків пошкоджено складські приміщення двох зерносховищ. Люди не постраждали.

Ракетний удар ворог завдав імовірно з ЗРК С-300 по Миролюбивці на Херсонщині, де зруйновано приватний будинок, гараж, господарські споруди. Під завалами будинку загинула літня жінка. Пошкодження завдано навчальному закладу та амбулаторії. Ракетний удар сягнув і Снігурівки на Миколаївщині. Обійшлось без суттєвих пошкоджень та постраждалих.

Джерело: 056.ua