Йому немає аналогів: інженери з Дніпра розробили роботизований протез

Команда інженерів з Дніпра розробили роботизований унікальний біонічний протез. Аналогів ні за технічним рівнем, ні за ціною у світі немає.

Про це повідомляє сайт 056.

Протез має максимально схожий на руку функціональний зап'ясток. Відповідь на вібрацію та температуру дає наближення відчуття дотику до реальності. Програма руху м’язів зменшує атрофію м’язів з часом. Модульні пальці налаштовуються відповідно до індивідуальних потреб.

Серед переваг також: тривалий час автономної роботи; розумна система енергозбереження; безпроблемне обслуговування, заміна модульних елементів; Захист від пилу і вологи.

Команда розпочала проєкт ще до війни, але зараз розуміють, що необхідно знайти інвесторів та налагодити виробництво.

"Одним із наших захоплень є робототехніка та мікроконтролери. Це хобі переросло в ідею, а згодом переросло в проект, де ми хотіли допомогти людям з обмеженими можливостями.

Ми хочемо допомогти їм відновити втрачені здібності та повернутися до свободи життя.

Уявіть собі світ, де кожна людина, яка втратила кінцівку, може безперешкодно повернутися до життя без обмежень. З цією проблемою в Україні щорічно стикаються тисячі людей, а поточні рішення або не функціональні, або є непомірно дорогими", – розповіли розробники.

В команді є військовий, що втратив кінцівку, він погодився тестувати розробку. Також за цю розробку вони виграли Sikorsky challenge у секції "біомедична інженерія та здоров'я людини".

Джерело: 056.ua