Україну накриють дощі: заллє майже всі області

Приготуйте парасольки. Наступного тижня майже в усіх областях України очікуються дощі. Ймовірно, що без опадів буде лише на крайньому Сході.

Так, у понеділок у більшості областей пройдуть дощі. Як довго вони будуть, передає 5692.com.ua з посиланням на 24 Канал.

Де і як довго будуть дощі

За прогнозом на картах Укргідрометцентру, 25 березня дощі накриють майже всю Україну. Однак на Заході, Запоріжжі, Дніпропетровській та Херсонській областях вони будуть невеликими. А на Луганщині, Донеччині та Харківщині опадів поки що не прогнозують узагалі.

Зауважимо, що дощитиме й у вівторок. Утім, на Заході та крайньому Сході – без опадів.

Яка буде погода наступного тижня

Раніше синоптикиня Укргідрометцентру розповіла, що на початку тижня в Україні ще можуть бути опади. Однак переважно дощі. Хіба що на високогір'ї Карпат можливий мокрий сніг. Проте заливів холоду, які б спонукали до снігу в Україні, синоптики вже не очікують.

Наталя Птуха зазначала, що десь із 25 березня відбудеться певна зміна синоптичної ситуації.

Цікаво, що хоча зараз є тенденція до потепління, однак, не можна говорити, що з наступного тижня температура повітря вже буде вищою.

Синоптик пояснила:

Якщо в понеділок зміниться синоптична ситуація, то може бути більше хмар і, відповідно, опадів. Тому, можливо, в денні години навіть дещо менше прогріватиметься повітря. Але сподіваємося, що вже таких заток холоду не буде, принаймні в найближчій синоптичній перспективі. Ну і, звісно, відповідно до кліматичних умов.

Джерело: 5692.com.ua