В яку воду кидати варити яйця: чим відрізняється приготування в холодній та в кипʼятоку

Варіння яєць – це звичний процес, який дозволяє отримати смачний інгредієнт для сніданку чи використання в інших стравах. Однак часто виникає питання: в яку воду краще кидати яйця – в холодну чи в кип'яток, пише 24tv.

Яйце з сіллю та додатками – найпростіші інгредієнти можуть стати найкращою ідеєю для сніданку. Однак приготування яєць вимагає точності, оскільки дуже легко пропустити ідеальний момент.

Як зварити ідеальне яйце

Найголовніше – дотримуватися часу приготування. Крім того, слід враховувати, в холодній чи гарячій воді ви варите яйця. Обидва способи правильні, хоча час приготування буде різним.

Час варіння залежить від розміру яєць:

  • S – 3,5 хвилини, якщо на круто, то 8 – 10 хвилин;
  • М – 4,5 хвилини, на круто 10 – 12 хвилин;
  • L – 5,5 хвилини, якщо потрібен твердий жовток, то 12 – 15 хвилин.

Особливість варіння яєць у холодній воді

Коли ви кидаєте яйце в холодну воду і починаєте нагрівати, тиск води на скоринці зменшується поступово. Це дозволяє уникнути тріскання скоринки. Варіння в холодній воді може бути зручніше, оскільки вам не потрібно чекати, доки вода закипить.

Варіння в кип'ятку

Кип'яток дозволяє швидше приготувати яйця, оскільки вода вже має високу температуру. Якщо вам потрібно швидко та акуратно очистити яйце, то після кип'ятку оболонка може легше відділятися від білка.

Джерело: 5692.com.ua