“Нам потрібно думати”: Зеленський про мобілізацію півмільйона осіб

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію з мобілізацією в Україні в інтерв'ю ританському телеканалу Channel 4 News.

Головнокомандувач країни заявив, що на сьогодні він не побачив потреби в мобілізації 500 тисяч осіб. У цього, за його словами, є три причини.

"Не тому, що мені хочеться якось відповісти і комусь сподобатися. Просто це люди, життя – це номер один. А друга історія – відповідні дії, відповідні операції. Я сьогодні не побачив поки що достатньо зрозумілих деталей, щоб сказати, що півмільйона потрібно мобілізувати", – пояснив Зеленський.

Також він зазначив, що мобілізація людей в Україні – це значні фінансові вкладення для України, які потребують ретельного опрацювання.

"Я хотів би вам просто сказати, що це ще й гроші. Як би хто не ставився, всі ці фінанси точно не приходять від партнерів. Хочу, щоб усі розуміли – всі ці заробітні плати, на мобілізацію, на зарплати військових – дає український бюджет. Тому, коли ми говоримо про півмільйона, нам потрібно думати. Є запит, потрібно правильно все рахувати", – підсумував Володимир Зеленський.

Джерело: 5692.com.ua