Велике європейське місто запроваджує новий туристичний збір, щоб відлякати одноденних туристів

Венеція вже має низку різних правил для туристів, але тепер італійське місто запроваджує новий збір для одноденних відвідувачів, намагаючись відлякати туристів.

У туристичному центрі запроваджено новий збір у розмірі 5 євро для кожного туриста, який в'їжджає до міста у певні дні, повідомляє mirror.co.uk.

Платформа для придбання перепустки, що стягується владою Венеції, вже запрацювала. Вона дозволяє відвідувачам здійснити оплату до прибуття в місто. Влада офіційно запровадила плату за в'їзд, також відому як плата за доступ до Венеції, для одноденних відвідувачів, які оглядають визначні пам'ятки стародавнього Міста каналів протягом 29 визначених дат протягом року.

Ініціатива має на меті досягти балансу між збереженням повсякденного життя мешканців Венеції та забезпеченням "виняткового досвіду" для відвідувачів, йдеться у заяві Національної туристичної ради Італії. Плата не поширюється на відвідувачів, які залишаються в місті на ніч.

Ініціатива щодо плати за доступ покликана стримувати щоденний туризм у пікові періоди. Система видає QR-код після оплати, який потім буде перевірений при в'їзді в місто. Плата застосовується у визначені дні з 25 квітня по 5 травня та у вихідні у травні, червні та липні, з 8.30 до 16.00.

Влада сподівається, що цей збір спонукатиме туристів уникати пікових часів і відвідувати Венецію, коли вона буде трохи спокійнішою, щоб ті, хто там проживає, не були пригнічені натовпами туристів.

Три десятиліття тому понад 120 000 людей називали Венецію своїм домом. Сьогодні їх 55 000. За прогнозами деяких демографів, до 2030 року в місті може не залишитися жодного постійного жителя, повідомляє Responsible Travel.

Це не перший крок венеціанської влади, який вона зробила, щоб пом'якшити наслідки надмірного туризму. У 2017 році італійський урядовий комітет постановив, що з 2021 року круїзним суднам водотоннажністю понад 55 000 тонн буде заборонено заходити до басейну Святого Марка та каналу Джудекка. Замість того, щоб швартуватися в історичному центрі міста, вони тепер повинні швартуватися в Маргері на материку.

Незважаючи на це, занадто велика кількість туристів і підвищення рівня моря можуть завдати Венеції "незворотної" шкоди, заявили в агентстві ООН з питань культури. Унікальне і знакове італійське місто було рекомендоване до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що перебуває під загрозою, разом з лагуною, яка оточує 120 островів, що входять до її складу.

Джерело: 5692.com.ua