Попередять за 10 днів: в Yasno розповіли, як боржникам будуть відключати світло

Компанія-постачальник електроенергії Yasno не буде відключати боржників від електромережі по всій Україні. Як зазначив гендиректор Сергій Коваленко, компанія працює лише в Києві та Дніпропетровській області.

Тому те, як відбуватиметься відключення в інших областях, потрібно уточнювати у відповідних постачальників і операторів системи розподілу.

"Ми не будемо відключати всіх підряд. У нас є чіткі критерії і за сумою, і за "віком" заборгованості. Зараз таких кандидатів на відключення понад 70 тисяч у Києві та Дніпропетровській області та їх загальний борг становить понад 600 мільйонів гривень", – написав Коваленко у Facebook.

За словами гендиректора Yasno, відключення не будуть проводити одномоментно і раптово.

"Ми щомісяця сповіщаємо клієнтів про стан рахунку, всі знають, чи є у них борг чи ні. Коли ж ми будемо подавати на відключення, то власник житла отримає паперове попередження за 10 днів до відключення, ще за 5 днів – оповіщення від ОСР", – пояснив Коваленко.

Сергій Коваленко рекомендує уточнити свої показання, регулярно і коректно їх передавати, а також оплачувати рахунки. Це потрібно робити, навіть якщо ви не живете в квартирі. Крім того, ті, кому важко оплачувати рахунки, можуть оформити субсидію.

Представник Yasno наголошує, що вчасна оплата необхідна, тому що атаки ворога на інфраструктуру продовжуються, через що постійно потрібно проводити ремонти і масштабні відновлення.

"Це наша реальність ще надовго. Тому будь ласка, сплачуйте рахунки вчасно", – підсумував він.

Джерело: 5692.com.ua