Камʼянчанка Марина – доброволиця Гвардії наступу

На Дніпропетровщині триває рекрутингова кампанія до Гвардії наступу. Як проходить набір, проінспектував очільник регіону. Сергій Лисак навідався до ЦНАПу Кам’янського. Від самого ранку тут працюють представники поліції, Нацгвардії та прикордонної служби. Добровольців вони приймають сім днів на тиждень. Кандидатів чимало. Серед них й місцева жителька Марина.

«Набір до Гвардії наступу триває понад місяць. Приєднатися можна до однієї з восьми бригад, – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. –  Перевірив, як проходить кампанія у ЦНАПі Кам’янського. Всі працюють. На місцях – поліція, Нацгвардія та представник Державної прикордонної служби». 

Це єдиний у районі центр з надання адміністративних послуг, де ведеться прийом кандидатів. Їх приймають тут сім днів на тиждень. Працюють без вихідних, бо справа важлива та й охочих вистачає.

«Розказуємо людям про особливості служби у штурмових бригадах. Інформуємо, які задачі перед ними стоятимуть, – пояснює начальник Кам’янської РВА Олег Гапіч. – Записатися можна у нашому центральному ЦНАПі або через сайт проєкту. Нині приходить більше добровольців, ніж на старті».

Серед бажаючих звільняти країну від ворога й 34-річна кам’янчанка Марина. Про набір до Гвардії наступу вона дізналася з мережі. Вирішила – її час долучатися. Бойового досвіду жінка не має, але з початком війни пройшла чимало курсів. Займалася для того, щоб вберегти свою дитину і за необхідності допомогти тим, хто цього потребує.

«Зупинилася на штурмовій бригаді Нацполіції – «Лють». Рішення моє підтримали всі. Навіть 10-річна донька. Вона трошки побоюється, але пишається мною. Перемога потрібна. Це запорука спокою та майбутнього наших дітей», – ділиться Марина.

 

Долучитися до Гвардії наступу можна у ЦНАПах або онлайн. Перший крок – заповнення анкети. Далі кандидати пройдуть тести на логіку і фізичну підготовку. А ще – медичну комісію. Після – індивідуальна підготовка та бойове злагодження.