Вимагають підвищити тарифи на громадський транспорт: перевізники Кам’янського звернулися до міської влади

Перевізники Камʼянського звернулись до місцевої влади із проханням збільшити вартість проїзду в громадському транспорті. 

Робоча нарада з цього питання відбулася під керівництвом першого заступника Кам’янського міського голови Олександра Чернишова. 

Як поясняють перевізники, тариф, який діє сьогодні в Камʼянському, економічно не обґрунтований. Без того, щоб підняти тариф, перевізники просто не зможуть забезпечити стабільну роботу транспорту та перевезення пасажирів. Це сталося через здорожчання пального майже вдвічі, а також через суттєве подорожчання запчастин та труднощами з їх придбанням. 

Середня вартість проїзду в транспорті складає сьогодні від 8,5 до 10 гривень. Після підняття тарифу орієнтовна вартість становитиме від 10 до 15 гривень. 

У разі підняття тарифу збільшиться кількість рейсів та автобусів на найбільш затребуваних міських маршрутах, запевняють перевізники, і обіцяють надати  необхідні розрахунки найближчим часом. 

В управлінні транспортної інфраструктури та зв’язку зазначають, що Кам’янське – одне з останніх міст області, де планують підвищити тарифи на проїзд. Раніше з 15 до 18 гривень зросла ціна на проїзд в громадському транспорті міста Дніпро, з 12 до 15 гривень подорожчала вартість проїзду на маршрутах у Павлограді та Кременчуці та в багатьох інших містах.  

Представники влади зазначили, що питання підвищення проїзду буде розглянуто у вересні, на засіданні виконкому. Але, попри надскладну ситуацію в країні, міська влада не планує підвищувати вартість проїзду в комунальному електротранспорті.