В Камʼянському привітали бібліотекарів із професійним святом

30 вересня відзначається День бібліотек. Цьогоріч цей день проходить в умовах воєнного стану. Уся країна об’єдналася для боротьби з рашизмом, а бібліотеки для своїх спільнот, громад та переміщених осіб стали і точкою опори, і місцем сили, і простором для спільнодії.

Більшість бібліотек сьогодні не лише обслуговують користувачів, проводять культурно-просвітницькі заходи, забезпечують мешканців громади і переселенців достовірною інформацією, а й перетворилися на волонтерські центри допомоги Збройним Силам України і внутрішньо переміщеним особам.

 

“Цьогорічний девіз у роботі бібліотек: Бібліотека – спільнодія для твоєї мрії. Зараз нашою спільною мрією є Перемога у війні з росією. І бібліотеки є тим місцем, де ми всі об’єднуємося та спільно діємо, кожен з нас зараз на своєму місці, на своєму маленькому фронті з усією стійкістю та волелюбністю наближає нашу велику мрію ‒ Перемогу.

Величезна подяка і вдячність всім працівникам бібліотек за їх самовіддану працю! За те, що вони продовжують берегти знання, накопичені століттями для всіх нас. За те, що у такий складний для країни час підтримують емоційний та психологічний стан наших мешканців, знаходять слова підтримки для кожного, хто завітав на захід або просто прийшов поспілкуватись.

З Днем бібліотек вас! Нехай у кожній бібліотеці міста завжди буде багато читачів, які люблять і бережуть книги, читачів, які знаходять у бібліотеці однодумців для спілкування, читачів у яких є власна історія, пов’язана з бібліотекою”, – йдеться в повідомленні міської ради.