У Кам’янському відкрили Стіну пам’яті загиблого при захисті країни Максима Самойловича

У понеділок, 12 вересня, у кам’янському ліцеї №37 на Соцмісті, було відкрито Стіну пам’яті Максима Самойловича – кам’янчанина, який загинув у 2016 році, захищаючи Україну.

На заході були присутні його рідні, представники місцевого самоврядування, учні та колектив навчального закладу, з якого Максим випустився у 2005 році. 

Його останніми словами, що пам’ятає батько, став вислів: «А хто, крім нас, піде захищати Україну?»

«Скільки ми пам’ятаємо, стільки вони продовжують бути серед нас. Сьогодні наше місто буде ще прощатися з Героями. Я впевнена, що всі ці втрати будуть в нашій пам’яті і серці назавжди. Дякую Богові і кожному захиснику, котрий боронить нас», – сказала на відкритті Стіни пам’яті секретар міськради Наталія Ктітарева.

У Кам’янському Максим Самойлович закінчив школу №37 та професійно-технічне училище №26, отримавши спеціальність «газоелектрозварник». До війни він працював у залізничному цеху ПАТ «ДніпроАзот», був одружений та виховував двох доньок.

28 липня 2015 року чоловік був мобілізований добровольцем. Проходив службу переважно на Маріупольському напрямку у складі 2-ї роти 37-го окремого мотопіхотного батальйону 56-ї окремої піхотної бригади. Беручи участь в АТО, Максим Самойлович із позивним «Сом» неодноразово був відзначений командуванням.

12 вересня 2016 року молодший сержант Самойлович загинув під час обстрілу з САУ 2С1 «Гвоздика», знаходячись на бойовому посту позицій українських військових поблизу села Чермалик Волноваського району.