Нова партія залізобетонних дотів виготовлених у Кам’янському вирушила на лінію оборони

Сьогодні, 2 травня, від Каменського на лінію оборони вирушила чергова партія залізобетонних дотів. Фортифікаційні споруди виготовлено на одному з підприємств Кам’янського району, їх конструкція посилена подвійним армуванням, а для ведення вогню передбачені амбразури. Детальніше розповів мер міста Андрій Білоусов:

«Продовжуємо виготовляти залізобетонні доти. Вже сьогодні вони поїдуть на позиції, визначені воєнними. Ця продукція також зацікавила наших колег із Дніпра та Полтави, замовлення на виготовлення отримано і від них. Для нас зараз найголовніше – створювати для наших військових такі умови, в яких вони будуть захищені якомога надійніше», – повідомив міський голова.

Вага однієї подібної конструкції складає близько 21 тонни. Доти закопуються в землю і дозволяють вести вогонь із супротивником через бійниці.

«Намагалися зробити їх максимально міцними та надійними, щоб вони врятували життя. Для них використовувався бетон необхідного класу, зроблено подвійне армування», – розповів про конструкції представник підприємства Олександр.