Майже 200 вулиць Кам’янського отримали нові назви

На виконання рішення міської ради від 20.05.2022 № 605-19/VIII «Про особливості перейменування вулиць, провулків, проспектів, бульварів, площ, скверів тощо Кам’янської міської територіальної громади, назви яких пов’язані з державою-агресором та/або її союзниками, під час дії воєнного стану» упродовж травня-червня були проведені Е-консультації щодо нових варіантів назв вулиць міста.

Збір пропозицій від містян щодо варіантів нових назв вулиць, що підлягають перейменуванню, тривав з 24 травня до 5 червня. Перший етап голосування тривав до 12 червня, другий – до 30 червня.

Після завершення голосування його результати були направлені до профільних структурних підрозділів з метою опрацювання із фахівцями нових варіантів назв та збору відповідних зауважень. Основний пріоритет в обранні нових назв надавався містянам.

Результати голосування та інші пропозиції щодо перейменування вулиць були також опрацьовані Тимчасовою комісією для розгляду пропозицій щодо перейменування вулиць, провулків, проспектів, бульварів, площ, скверів тощо Кам’янської міської територіальної громади, назви яких пов’язані з державою-агресором та/або її союзниками.

За підсумками всебічного загального опрацювання списку вулиць на перейменування за дорученням Комісії управлінням містобудування та архітектури міської ради було підготовлено відповідний проект рішення, який було затверджено на сесії міської ради у вересні 2022 року.