КП «Аульський водовід» отримало нову спецтехніку

В рамках інвестиційної програми 2022 року, КП ДОР “Аульський водовід” отримало нову спецтехніку для вирішення виробничих завдань водопровідно-каналізаційного комплексу. 

Це – аварійно-відновлювальна машина (у повній комплектації), екскаватор-навантажувач, колісний екскаватор тощо.

За рахунок власних коштів підприємство придбало повнопривідний самоскид.

Нова аварійно-відновлювальна машина призначена для термінових видів виробничої діяльності, що проводяться в екстремальних умовах.

Спецавтомобіль побудований на базі МАЗ моделі 5316F5.

Автомобіль оснащений двигуном потужністю 330 к.с., з дев’ятиступеневою коробкою передач, колісна формула 4х2.

На шасі зазначеного авто встановлений фургон, що складається з двох відсіків: пасажирського та технологічного. У пасажирському відсіку розташовані шість пасажирських місць, стіл, шафа для робочого одягу. Відсік оснащений опалювальною системою, має сигналізацію та пристрій зв’язку з кабіною водія тощо. У технологічному відсіку, зокрема, є робочий стіл, верстат, стелаж для розміщення матеріалів та інструменту.

В комплектацію також входить асфальторізка, два дизельні генератори струму, один з яких може працювати як зварювальний апарат, мотопомпа, світлове обладнання.

До комплектації автомобіля також входить різноманітні набори інструменту. Екскаватор-навантажувач B730 (Bobcat) володіє кращими у своєму класі геометричними параметрами копання переднього і заднього навісного обладнання, тому потрібно рідше переставляти машину, в результаті чого підвищується продуктивність праці при виїмці ґрунту, риття траншей, демонтажних роботах тощо. Завдяки великій висоті вивантаження і довжині стріли завантаження матеріалу в причіп стає простий і інтуїтивно зрозумілою.

 Колісний екскаватор Hyundai R180W 9S серії – ефективний універсальний помічник при виконанні землерийних робіт з відмінною вантажопідйомністю та маневреністю. Надійність та міцність елементів та систем екскаватора, якою відрізняється вся спецтехніка Hyundai, дозволяє безпечно експлуатувати машину у найважчих та несприятливих умовах.

Оснащений системою регулювання плавності ходу, колісний екскаватор здатний розвивати високу швидкість навіть у нерівній місцевості без додаткового дискомфорту оператора. За допомогою просто перемикача, можна пустити в дію спеціальні акумулятори, що амортизують, які здатні згладжувати коливання передньої частини машини.

Екскаватор обладнаний комфортабельною кабіною оператора з ергономічним розташуванням органів управління, підвищеною функціональністю та головне – це простота експлуатації.

Ще одна одиниця спецтехніки, це новий повнопривідний самоскид МАЗ-6502С9-522-052 із заднім розвантаженням.

Машина має малу кабіну з новим інтер’єром та можливістю встановлення відкидної спальної полиці, міст із збільшеним навантаженням у 9 тонн та 420-сильний двигун ЯМЗ класу Євро-5.

Самоскид призначений для перевезення сипких вантажів у важких дорожніх умовах. Комфорт забезпечують електропакет, незалежний повітряний обігрівач та інтегрований кондиціонер.

Після технічного огляду вся отримана спецтехніка відразу була відправлена ​​для виконання виробничих завдань.