Росія втратила ще одне золото Олімпіади в Сочі після дискваліфікації біатлоніста

Російський біатлоніст Євген Устюгов дискваліфікований за порушення антидопінгових правил, повідомляє сайт Міжнародного союзу біатлоністів.

Спортсмен, а разом з ним і збірна Росії, позбавлені золота за естафету на Олімпійських іграх у Сочі. Після цього рішення збірна втратила перше місце в неофіційному медальному заліку ігор.

34-річний спортсмен звинувачений у використанні анаболічного стероїду оксандролона. Його результати, показані в період з 27 серпня 2013 року до кінця сезону-2013/14, будуть анульовані. Він дискваліфікований на два роки з 13 лютого 2020 року. Рішення винесли на підставі аналізу даних московської антидопінгової лабораторії за 2013 рік.

Одночасно з Устюговим дискваліфікована 33-річна біатлоністка Світлана Слєпцова.

Обидва спортсмени можуть оскаржити рішення в Спортивному арбітражному суді в Лозанні.

Після позбавлення Росії золота Сочі-2014 у чоловічій естафеті, на першому місці медального заліку Сочі-2014 опиниться збірна Норвегії, на другому – збірна Канади.

Після зимової Олімпіади в Сочі російський спорт виявився в центрі масштабного допінгового скандалу, коли з’ясувалося, що російські спортсмени за підтримки влади і спецслужб масово порушували антидопінгові правила в ході змагання.