Камʼянчанин завоював два срібла на молодіжному чемпіонаті світу з шашок

Чемпіонат світу з шашок-100 серед молоді тривав у Туреччині (Анталія) з 30 жовтня по 6 листопада. Він встановив рекорд за кількістю учасників: понад 400 спортсменів з 19 країн взяли участь у цьому світовому інтелектуальному форумі молоді. Про це повідомив віцепрезидент Національної федерації шашок України Леонід Бройтман.

Федерація шашок України зуміла гідно представити нашу країну. Національна збірна, очолювана заслуженим тренером України Ігорем Губарєвим, з успіхом виступила на молодіжному чемпіонаті.

Класична програма чемпіонату світу з шашок-100 тривала з 30 жовтня по 4 листопада. У віковій категорії до 16 років срібним призером став майстер спорту Андрій Блоха з Кам’янського (тренер – Ігор Губарєв). Він вів запеклу боротьбу до останньої секунди «кадетського» турніру, й у підсумку йому вдалося розміститися на другій сходинці п’єдесталу. 

Загалом українська збірна у класичній програмі зуміла вибороти дві медалі – срібну та бронзову, обидві – у віковій категорії «кадети». Ще одним призером чемпіонату стала Катерина Мойсей (тренер – Анатолій Вайда) з Іршави. За підсумками у командному заліку молодіжна збірна України з шашок-100 посіла 4 місце.

У швидкій програмі, що відбулася 5 листопада, кам’янчани нагород не отримали, а ось у бліці, 6 листопада, ще одне срібло завоював Андрій Блоха. Зазначимо, що у цих змаганнях за крок до перемоги зупинився Іван Суров, вихованець Альони Губаревої, який посів 4 місце.