Дистанційний спорт під час карантину у Кам’янському

Оголошений карантин  помітно позначився на спортивній галузі нашого міста, але спортсмени – це люди, які не звикли здаватися. Тож, навіть в умовах суттєвих обмежень спортивне життя в місті не завмерло, а лише прийняло іншу форму. 

Завдяки сучасним технологіям навчально-тренувальний процес тепер проводиться дистанційно на зручних месенджерах та інтернет-платформах . Тренери-викладачі наших спортивних шкіл розробляють комплекс вправ, які учні виконують або у режимі онлайн, або надсилають свої відеозаписи.

Нині учні спортивних шкіл отримали змогу глибше ознайомитися з теоретичною частиною. Приміром, у спортивній школі №1 заплановано навіть онлайн-чемпіонат зі знання історії сучасного олімпійського руху. Спортивні змагання також проводяться у режимі онлайн. Зокрема, турніри з шашок та шахів, чемпіонати з тхеквондо ВТФ (пумсе), першість у загальній фізичній підготовці з художньої гімнастики  та інші.

Крім того, у Кам’янському проводиться чимало спортивних челленджів та конкурсів. Наприклад, онлайн-челлендж на баланс та фізичну підготовку, конкурс з тхеквондо на кращий малюнок «Вір та перемагай! COVIDSTOP», конкурс тематичних відеороликів «Чому я обираю спорт». Навіть було проведено літературно-спортивний відео-челлендж: декламування улюбленого уривку вірша Тараса Шевченка під час виконання фізичної вправи – присідання, відтискання, бою з тінню та багато іншого.

Управління молоді і спорту Кам’янської міської ради також не залишається обіч дистанційних спортивних подій. Так від 7 до 24 квітня був проведений онлайн-конкурс «Вражаючий спорт», головною метою якого було підтримати наших спортсменів в умовах карантину. Згідно з умовами конкурсу, мешканці міста ділилися найбільш пам’ятними моментами зі свого спортивного життя.  . Кам’янчани ділилися своїми емоціями від перших  перемог та найбільших поразок. Історії ці були різними: одні – курйозними, інші – зворушливими.

Ознайомившись з усіма історіями, ми визначили переможців та призерів у трьох категоріях. У категорії до 10 років  перше місце посіла Катерина Коменікова, друге та третє – Олександр Ткаченко та Богдан Андреєв відповідно. У категорії від 10 до 16 років переможцем стала Ольга Гусак, друге місце посіла Анастасія Губарєва, третє – Кіра Перетятько. А у категорії від 16 і старше кращою було визнано історію Анни Музики, друге та третє місце у Олега Середенка та Анастасії Холобко відповідно. Усі вони отримають грамоти від управління та пам’ятні сувеніри.