“У них закінчуються боєприпаси”. У Байдена знову закликали Конгрес виділити гроші Україні

Радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі зауважив, що через нестачу боєприпасів українці в Донецькій області змушені відходити на другу та третю лінії оборони.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Голос Америки.

"У них закінчуються боєприпаси на Донбасі й вони зараз відходять на другу та третю лінії оборони, – заявив посадовець Білого дому. – Росіяни продовжують намагатись тиснути в західному напрямку. Їм (українцям, – ред.) потрібна підтримка і вона потрібна зараз", – сказав радник.

Водночас коментуючи розгляд законопроєкту про допомогу Україні в американському Конгресі, Кірбі наголосив, що час має значення.

Допомога США для України

Нагадаємо, що після провалу голосування за законопроект Джо Байдена на 106 млрд доларів на допомогу Ізраїлю, Україні й Тайваню, на початку лютого цього року був розроблений новий законопроект про допомогу трьом країнам на 96 млрд доларів, але без комплексу щодо захисту південного кордону США з Мексикою. На потреби України в ньому передбачені понад 60 млрд доларів.

13 лютого Сенат затвердив цей документ. Однак спікер Палати представників Майк Джонсон відмовляється виносити законопроект на голосування.

Натомість Джонсон почав обговорювати з конгресменами компромісний варіант законопроекту. В ньому Україні пропонується виділити набагато менше коштів: 47,69 млрд доларів проти заявлених 60,06 млрд доларів.

Білий дім віддає перевагу законопроекту про допомогу Україні, який раніше підтримав Сенат.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.