Світовий банк виділив 1,5 млрд доларів на розвиток і відновлення України

Рада директорів Світового банку схвалила рішення про виділення Україні 1,5 млрд доларів у межах Позики на підтримку політики розвитку та відновлення (DPL).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Глава уряду зазначив, що з цієї суми 984 млн доларів надійде від Японії, а 516 млн доларів – від Великої Британії. Кошти будуть перераховані вже до кінця березня.

Шмигаль подякував Світовому банку, урядам Японії та Великої Британії за підтримку і внесок у збереження макрофінансової стабільності України.

"Спрямуємо ці ресурси на покриття найбільш важливих бюджетних видатків: на соціальні, гуманітарні цілі та на відновлення", – додав очільник Кабміну.

Допомога Світового банку

Мінекономіки України та Світовий банк працюють над залученням 500 млн доларів. Вони будуть направлені на фінансування проетів підтримки українського бізнесу у 2024 році.

На початку грудня 2023 року Світовий банк повідомив, що Україна отримає 1,2 млрд доларів фінансової підтримки. Кошти виділять під гарантії уряду Японії і спрямують на підтримку 29 програм соціальної допомоги найуразливішим категоріям населення.

Всередині грудня Світовий банк виділив Україні додаткові 1,34 млрд доларів. Їх скерують на виплати пенсій, зарплат та інші пріоритетні напрямки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.