Рабінович: «У Верховній Раді нова коаліція – БПП, Народний фронт і Оппоблок»

У Верховній Раді сформувалася нова серйозна парламентська більшість у складі« Народного фронту », Блоку Петра Порошенка і Опозиційного блоку. Про це заявив народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради України з прав людини та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, коментуючи в ефірі програми «Сьогодні» на ТРК «Україна» голосування в ВР за законопроект, яким вносяться зміни до Господарського, Цивільного, Процесуального кодексів України, Кодексу адміністративного судочинства та інші законодавчі акти.

“ «Прийнятий сьогодні за основу закон – це вбивство правосуддя! Приймається прецедентне право. Прибираються адміністративні суди – і тепер такого поняття, як судовий розгляд «людина проти держави», більше не існує. І найстрашніше – це ось та прихована «спецконфіскація», яку влада ніяк не могла протягнути, а тепер протягла», – обурився парламентарій.

“ «Сьогоднішнє голосування показало всім нам, що в парламенті утворилася справжня більшість у складі” Народного фронту “, БПП і Опозиційного блоку. Тому я пропоную Опозиційному блоку прибрати з назви слово “опозиційний” і залишити просто “блок”, наприклад, блок за інтересами», – запропонував політик.

“ «Як же ви, 23 людини, які називають себе опозицією, проголосували сьогодні закон, який знищує права людини і правосуддя. Опозиція не може голосувати з БПП і “Народним фронтом”. Я розумію, що їм важко, що на них «висять» кримінальні справи, але не можна так зраджувати своїх виборців Півдня і Сходу – ми ж брали перед ними зобов’язання. Тому я вважаю, що сьогоднішнє голосування показало: дискусію про те, опозиційний це блок до влади чи ні, можна вважати закритою», – упевнений Вадим Рабінович.