Посол США в Україні відреагувала на удари росіян балістикою по Одесі

Посол Сполучених Штатів Бріджит Брінк заявила, що останні атаки Росії балістичними ракетами по Одесі, підтверджують важливість посилення протиповітряної оборони України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку дипломата в соцмережі Х.

Вона нагадала, що сьогодні вночі стався ще один жахливий російський обстріл Одеси балістичними ракетами, внаслідок чого сталося влучання у склад, з якого відправляються товари по всій Україні, і поранено 13 осіб.

"Це ще раз підкреслює важливість протиповітряної оборони для здатності України захищатись від російських жорстоких нападів", – написала Брінк.

Tonight, another terrible Russian attack on Odesa with ballistic missiles, hitting a warehouse that send goods across Ukraine and injuring 13 people.

This underscores again the importance of air defense to Ukraine’s ability to defend itself against Russia’s
brutal attacks. pic.twitter.com/4OnhoiJrE5

— Ambassador Bridget A. Brink (@USAmbKyiv) May 1, 2024

Ракетні удари РФ по Одесі

За останні кілька тижнів, російські військові майже щодня атакують Одесу балістичними ракетами, для збиття яких у регіоні відсутні системи ППО.

Пізно ввечері 1 травня у місті прогриміли вибухи під час повітряної тривоги через загрозу застосування балістичного озброєння.

Росіяни вдарили по сортувальному депо та відділенню компанії "Нова пошта". На місці прильоту виникла сильна пожежа.

Згідно з останніми даними, внаслідок атаки зазнали поранень 14 людей.

Західні системи ППО для України

На сьогоднішній день у світі є лише два зенітних ракетних комплекси, що здатні точно й ефективно збивати балістичні ракети – Patriot і SAMP/T. З березня 2023 року, Україна отримала від західних партнерів кілька батарей Patriot та SAMP/T, їх розмістили для захисту Києва.

Водночас інші обласні центри країни не захищені такими системами, що не дозволяє Повітряним силам ЗСУ збивати балістичні ракети росіян.

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив про важливість передачі Україні додаткових систем ППО Patriot. У Повітряних силах повідомили, що для максимального закриття обласних центрів та більшої території областей, Україні потрібні не менше 24 систем Patriot або SAMP/T.

Німеччина та інші країни-партнери знайшли 6 систем Patriot, які б могли передати нашій країні.

Іспанія анонсувала новий пакет військової допомоги, що буде вміщувати ракети до ЗРК Patriot.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.