Під Москвою вибухнула електропідстанція

Сьогодні, 3 квітня, на енергопідстанції в Подольську Московської області стався вибух.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські Telegram-канали.

Через вибух підстанції, що знаходиться поблизу залізничної станції "Подольськ", деякі райони Москви були знеструмлені. Крім цього зупинилась робота тролейбусів.

Попередньо, вийшов з ладу масляний вимикач.

Теракт у "Крокус Сіті Холл" у Підмосков'ї

Нагадаємо, увечері, 22 березня, в місті Красногорську в Підмосков'ї кілька озброєних чоловіків влаштували стрілянину в підмосковному торговому центрі "Крокус Сіті хол", де саме проходив концерт гурту "Пікнік". Того ж вечора колишній президент Росії Дмитро Медведєв у своєму Telegram натякнув, що до теракту може бути причетна українська сторона.

Раніше низка ЗМІ заявили про те, що теракт організувало угруповання ІДІЛ. Проте інші джерела спростовують цю інформацію. У ГУР Міноборони України теракт назвали спланованою та свідомою провокацією російських спецслужб за вказівкою диктатора Володимира Путіна.

23 березня Путін вперше прокоментував теракт у ТЦ "Крокус Сіті Хол". Він повторив вкид про те, що нібито підозрювані у вчиненні теракту хотіли втекти в Україну, де для них було підготовлено "вікно".

У свою чергу, президент Володимир Зеленський різко відреагував на спроби російської сторони, зокрема диктатора Володимира Путіна, перекласти відповідальність за вчорашній теракт у ТЦ "Крокус Сіті Холл" на Україну.

За даними росіян на 24 березня, кількість постраждалих через теракт досягла 154 осіб.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.