Окупанти почали весняний призов на строкову службу українців у Запорізькій області

Російські окупанти розпочинають призов на строкову службу молоді з захоплених територій Запорізької області.

Про це заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його повідомлення в Telegram.

"Наприкінці березня диктатор Путін підписав указ про призов на строкову службу громадян РФ. Виключень для нових окупованих територій в указі немає", – заявив він.

Федоров підкреслив, що в середині квітня гауляйтер Балицький створив призовні комісії на тимчасово окупованих територіях.

"Про свої гучні заяви, що мешканців ТОТ не призиватимуть на службу, щонайменше 5 років, тепер мовчить. Залучення мешканців ТОТ до служби в армії країни-окупанта – це порушення міжнародного законодавства", – підкреслив голова ОВА.

Життя в окупації

З повідомлень про тимчасово окуповані Росією українські території стає зрозуміло, що окупанти вдаються до жорстких методів репресій проти місцевого населення. Їхні дії спрямовані на придушення українського духу та нав'язування російської ідентичності.

Так, окупанти змушують українських дітей писати листи підтримки російським солдатам, що беруть участь у війні проти України. Ці дії є пропагандою та мають на меті залучити дітей до підтримки агресії.

Росіяни також примушують українських чоловіків з окупованих територій вступати до лав своєї армії та воювати проти власної країни. Це грубе порушення міжнародного права та воєнних злочинів.

Окупанти прагнуть стерти українську ідентичність на захоплених територіях. Вони закривають українські школи, примушують використовувати російську мову в публічному просторі та намагаються нав'язати російську культуру.

Які методи "прив'язки" до себе використовують російські окупанти, наскільки вони ефективні і чого намагаються досягти в Кремлі, – в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.