На акції протесту в Грузії затримали 63 людини: в МВС країни повідомили подробиці

У Грузії під час останньої акції проти закону про "іноагентів" поліція затримала 63 громадянина. Під час зіткнень із протестувальниками постраждали 6 поліцейських.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланнам на "Эхо Кавказа".

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Грузії Олександр Дарахвелідзе, учасники протесту були затримані за "дрібне хуліганство та непокору співробітнику поліції".

Водночас згадуючи про кількість постраждалих поліцеських, глава МВС країни утримався від коментарів щодо кількості постраждалих мітингувальників.

"Тим часом, під час мітингу, в ніч на 1 травня поліція інтенсивно застосовувала спецзасоби (перцевий спрей, сльозогінний газ, водомети) і застосовувала грубу фізичну силу, відомо, що під час сутичок постраждали політики Алеко Елісашвілі і Леван Хабеішвілі", – зауважують в повідомленні.

Зокрема Дарахвелідзе прокоментував дії голови опозиційної партії "Національного руху" Левана Хабеішвілі, якого під час акції протесту побили грузинські правоохоронці.

"Він увірвався до кордону поліції, щоб завадити поліції виконувати свою роботу, чинив їм опір, під час чого зазнав ушкоджень. Левана Хабеішвілі одразу ж доправили до медичного закладу. За цим фактом відповідні служби забезпечують проведення необхідних слідчих дій", – сказав заступник міністра МВС Грузії.

Скандальний закон про "іноземних агентів"

Нагадаємо, що 17 квітня парламент Грузії ухвалив у першому читанні скандальний законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу". Багато його норм фактично ідентичні до аналогічного закону, що діє у Росії.

Після даного рішення парламентарів Грузії у Тбілісі спалахнули масові протести, учасники яких наполягають не голосувати за документ у другому читанні.

Водночас президент Грузії Саломе Зурабішвілі підкреслила, що у разі схвалення законопроєкту, вона його ветує.

В ЄС вже розкритикували закон і дали зрозуміти, що він може вплинути на перспективи членства країни у спільноті.

Зокрема Європарламент ухвалив відповідну резолюцію з критикою документу. В Брюсселі зазначили, що він може стати загрозою для вступу Грузії в ЄС.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.