Конгрес США може розглянути допомогу Україні та конфіскацію активів РФ одним пакетом, – Малюська

Існує імовірність, що всі проєкти про допомогу Україні, а також про конфіскацію російських активів в Сполучених Штатах Америки можуть розглянути одним пакетом.

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Конгресмени, сенатори та представники виконавчої влади в США підтвердили, що існує імовірність, що всі проєкти про допомогу Україні, і військову, і фінансову, а також про конфіскацію активів можуть рухатися одним пакетом", – сказав міністр.

Ба більше, за словами Малюськи, не виключена можливість, що розгляд може початися вже наступного тижня.

"Не виключена можливість, що розгляд може початися і голосування може відбутися вже наступного тижня. Очікується швидкий рух", – додав він.

Допомога США для України

Минулого тижня державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся у Вашингтоні з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом. Серед тем була війна між Україною та Росією.

Раніше Блінкен зустрівся в Мюнхені з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Сторони обговорили подальшу підтримку України з боку США.

Додамо, що після провалу голосування за законопроект Джо Байдена на 106 млрд доларів на допомогу Ізраїлю, Україні й Тайваню, на початку лютого цього року був розроблений новий законопроект про допомогу трьом країнам на 96 млрд доларів, але без комплексу щодо захисту південного кордону США з Мексикою. На потреби України в ньому передбачені понад 60 млрд доларів.

13 лютого Сенат затвердив цей документ. Однак спікер Палати представників Майк Джонсон відмовляється виносити законопроект на голосування.

Натомість Джонсон почав обговорювати з конгресменами компромісний варіант законопроекту. В ньому Україні пропонується виділити набагато менше коштів: 47,69 млрд доларів проти заявлених 60,06 млрд доларів.

Білий дім віддає перевагу законопроекту про допомогу Україні, який раніше підтримав Сенат.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.