Кислиця – генсеку ООН: Росія вбила 17 цивільних в Чернігові, їй не місце в Раді безпеки

Бездіяльність генерального секретаря ООН щодо нелегітимної присутності Росії в Раді Безпеки ООН неприпустима, оскільки ця країна продовжує вчиняти терористичні акти проти цивільних осіб в Україні. Відповідного листа направив генсеку ООН Антоніу Гутеррішу представник України в організації Сергій Кислиця.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Кислицю у соцмережі X.

"Пишу, щоб повідомити вам про триваючі терористичні атаки росії, навмисно спрямовані проти цивільних осіб та цивільної інфраструктури в Україні", – йдеться у листі.

Кислиця звернув увагу, що 17 квітня російські війська випустили три балістичні ракети "Іскандер" по об’єктах соціальної та цивільної інфраструктури у Чернігові. Загинули щонайменше 17 жителів, поранено щонайменше 78 осіб, у тому числі 3 дітей. Зруйновано 8-поверховий будинок соціальної інфраструктури, пошкоджено 24 житлових будинки, готель, лікарню та вищий навчальний заклад.

Ці атаки, за словами Кислиці, є ще одним доказом терористичної природи російських збройних сил.

Він наголосив на необхідності негайного втручання у ситуацію і повного використання всіх існуючих інструментів для боротьби зі злочинами РФ проти цивільного населення та цивільної інфраструктури в Україні.

Крім Гутерріша, лист також адресовано президенту 78-ї сесії Генасамблеї ООН Денісу Френсісу, постійному представнику Мальти при ООН Ванессі Фрейзер, виконавчому директору UNICEF Кетрін Рассел та Офісу спеціального представника ООН з питань дітей та збройних конфліктів.

"Злочин агресії, воєнні злочини та злочини проти людяності, вчинені російською федерацією, вкотре свідчать про неприпустимість бездіяльності щодо нелегітимної присутності росії в Раді Безпеки ООН", – підкреслив представник України.

Удар Росії по Чернігову

Вчора, 17 квітня, російські війська завдали трьох ракетних ударів по Чернігову. Ракети поцілили майже по центру міста. Ціллю був соціальний об'єкт, не пов'язаний з критичною інфраструктурою. Він майже повністю зруйнований.

Крім того, внаслідок удару були пошкоджені більше 10 житлових будинків, медустанова, а також центральний корпус "Чернігівської політехніки". Станом на вечір середи було відомо про 17 загиблих і 78 постраждалих цивільних осіб, серед них троє дітей. Понад 40 осіб госпіталізовано.

Поліцейські показали кадри перших хвилин після масованого ракетного обстрілу Чернігова.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.