Генштаб щодо впливу закону про мобілізацію: дозволить розглянути демобілізацію

Новий закон про мобілізацію дозволить запровадити нові механізми ротації та розглянути демобілізацію у середньостроковій перспективі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Верховної ради.

Як зазначили у парламенті, сьогодні, 18 червня, комітет з питань національної безпеки оборони та розвідки провів нараду з представниками Генштабу та Міноборони. Одне з ключових питань – підготовка законопроекту про демобілізацію.

Також на нараді обговорили перші результати закону про мобілізацію. Представники Генштабу наголосили, що документ дуже позитивно вплинув на перебіг мобілізації.

"Намітилася стала тенденція до того, щоб незабаром вийти на такі показники укомплектованості чи створення військових підрозділів, які дозволять ввести бажані механізми ротації, а в середньостроковій перспективі – розглядати можливість демобілізації", – наводять у Раді слова представників Генштабу.

Що передувало

Нагадаємо, спочатку норма про демобілізацію військовослужбовців була присутня у законопроекті про мобілізацію, який внесли до Ради цієї зими.

У документі пропонували проводити демобілізацію військових після 36 місяців служби за рішенням Ставки верховного головнокомандувача.

У такому вигляді документ пройшов перше читання. Але перед другим читанням пункт про демобілізацію прибрали із документа.

Тоді джерело РБК-Україна в комітеті Верховної ради з питань національної безпеки оборони та розвідки розповіло, що питання демобілізації розглядатимуть окремо.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.