В Україні презентували один з найбільш продуктивних смартфонів з NFC до 4000 грн — realme C21Y

21 вересня компанія realme презентувала в Україні смартфон realme C21Y. Продажі новинки стартують вже 24 вересня. Цілий місяць у покупців буде відмінна можливість придбати смартфон за суперціною 3799 грн. Потім орієнтовна вартість realme C21Y становитиме 4499 грн. Світова прем’єра пристрою відбулася в Індії в кінці серпня 2021 р.

Дизайн новинки realme

Українським покупцям смартфон дістанеться в пластиковому корпусі чорного або блакитного кольору. У цих же відтінках він доступний і за кордоном.

Екран і процесор

Наявність NFC — це прекрасне доповнення realme C21Y в версії з максимальною комплектацією для українського ринку, на відміну від міжнародної модифікації смартфона. Екран новинки на 6.5 дюймів підтримує роздільну здатність HD+ (1600 х 720 пікселів) і базується на IPS матриці. На екрані розміщено каплевидний виріз під фронтальну камеру, а сам він має співвідношення сторін 20:9, пікову яскравість 400 кд/м² та займає 88,7% площі лицьової панелі. Товщина рамок середня, як і в більшості пристроїв початкового рівня.

Процесор для смартфона розробила компанія SpreadTrum, яка у 2018 р. змінила назву на Unisoc. Це чіп Т610, що дебютував в II кварталі 2020 року і випускається силами тайванської компанії TSMC по техпроцесу 12 нанометрів.

Процесор постачається з вісьмома ядрами у двох кластерах з частотою до 1,8 ГГц в кожного. У першому кластері знаходяться шість енергоефективних ARM Cortex A55, у другому — два високопродуктивних Cortex A75. В наявності двоядерна графіка ARM Mali-G52 MP2. У бенчмарку AnTuTu T610 набирає майже 198 521 балів, в GeekBench 5 — 351 і 1311 балів в одноядерному та багатоядерному режимах відповідно.

Фотокамери

Основний модуль камери в realme C21Y по дизайну нагадує камеру в iPhone 11 Pro та складається з трьох сенсорів. Головний з них має роздільну здатність 13 Мп, апертуру f/2.2 і підтримує чотирикратне цифрове збільшення. Об’єктив камери складається з п’яти лінз, тоді як дві інші задовольняються трьома лінзами. Другий сенсор основного модуля має роздільну здатність 2 Мп і апертуру f/2.4. Це монохромний (чорно-білий) датчик. Третя камера — теж 2 мегапіксельна необхідна для макрозйомки. Її мінімальна  відстань фокусування становить всього 40 мм.

Тильна камера записує відеоролики у форматі Full HD на 30 кадрах в секунду, а також має ряд режимів зйомки: нічний, панорамний та HDR. Фронтальний сенсор розрахований на 5 мегапіксельні селфі (апертура f/2.2).

Автономність

Працює realme C21Y від акумулятора ємністю 5000 мАг. Для зарядки використовується  роз’єм MicroUSB 2.0. У смартфоні є функція провідної реверсивної зарядки, що дозволяє використовувати його як портативний акумулятор і заряджати від нього інші пристрої. В автономному режимі телефон здатен витримати до 45 днів!

Інші властивості смартфона

У realme C21Y виробник інтегрував сканер відбитків пальців (на задній панелі, поруч з основною камерою), підтримку двох SIM-карт і окремий лоток під накопичувачі microSD. Максимальна підтримувана ємність становить 256 ГБ.

Розпакування і тестування глобальної версії realme C21Y

У смартфоні передбачена можливість підключення дротових навушників через 3,5 мм  мініджек. Вся електроніка realme C21Y працює на базі ОС Google Android 11, поверх якої встановлена ​​ оболонка realme UI. Є доступ до сервісів Google і магазину Google Play.

Смартфон доповнений модулями Bluetooth 5.0 і Wi-Fi 802.11n, ресиверами GPS і ГЛОНАСС та підтримкою мереж четвертого покоління (LTE). Розміри realme C21Y становлять 165 х 76 х 9 мм при вазі 200 грамів. Зарядний пристрій входить в комплект постачання.

Про realme

realme — це глобальна компанія, що розвивається в області споживчих технологій. Вона революціонізує ринок смартфонів і AIoT, роблячи передові технології більш доступними. Він пропонує молодим споживачам ряд смартфонів і пристроїв для повсякденного життя з преміальними характеристиками, якістю та модним дизайном за доступними цінами.

Компанія realme, заснована Sky Li у 2018 році.Рухома духом «Dare to Leap» вона займає сьоме місце у світі по виробництву смартфонів. Станом на другий квартал 2021 року realme вийшла на 61 ринок по всьому світу, включаючи Китай, Південно-Східну Азію, Південну Азію, Європу, Росію, Австралію, Близький Схід, Африку і Латинську Америку, з глобальною базою користувачів понад 100 мільйонів. Для отримання додаткової інформації відвідайте www.realme.com/ua