Увага: терміни вступної кампанії в Україні змінено

Про внесені зміни до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України офіційно оголосило Міністерство освіти і науки. Зокрема, змін зазнали терміни проведення вступної кампанії у 2020 році – усі дати зсунуто на місяць (серпень) з урахуванням можливого розвитку епідеміологічної ситуації. 

Повідомляється, що для вступників на основі ПЗСО реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме від 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, які складатимуть вступні іспити до закладів вищої освіти.

Творчі конкурси та вступні іспити на місця державного замовлення будуть проводитись від 1 до 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача вступниками документів для зарахування – до вечора 31 серпня.

Терміни проведення реєстрації для складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) перенесено. Реєстрація триватиме від 12 травня до 05 червня та відбуватиметься онлайн. Водночас дати проведення ЄВІ та ЄФВВ залишаються незмінними – 01 та 03 липня відповідно. Дати ж реєстрації електронних кабінетів вступників на магістратуру, прийому документів, рекомендацій також перенесено на місяць.

Оновлені Умови прийому приведено у відповідність до прийнятих 18 грудня 2019 року змін до Закону «Про вищу освіту». Зокрема, передбачено можливість подання мотиваційного листа, скасовано обов’язковість проведення додаткових вступних випробувань для вступників на магістратуру, які здобули ступінь вищої освіти за іншою спеціальністю тощо.