Продуктивна сесія Кам’янської міської ради

Як попередньо планувалося, 29-го травня відбулась 42 сесія Кам’янської міської ради. Сесія пройшла відповідно до умов карантину – за присутності ЗМІ, але без традиційно запрошених кам’янчан. Питання, внесені до порядку денного, включаючи додаткові, ухвалені більшістю депутатського складу ради.

Зокрема, внесено зміни до міських Програм розвитку. Депутати підтримали проектування світлофорного об’єкту на одному з найнебезпечніших перехресть у місті – перетині проспектів Аношкіна та Шевченка.

Іншим рішенням сесії заплановано виділення 9 млн. грн. на придбання 3 трамвайних вагонів європейських виробників. Продавця вагонів у недалекому майбутньому визначить конкурс. Ще 6 млн. грн. планується виділити на капітальні ремонти лікувальних закладів і близько 16 мільйонів – 

на оновлення обладнання міських лікувальних закладів. Таке оновлення лікарень стало можливим завдяки переданню лікувальних закладів на баланс міста. Тож, поступово там будуть налагоджені нормальні умови перебування.

Сесія узгодила передання повноважень замовника ремонту тротуарів на проспектах Свободи та Шевченка обласній владі. Раніше було узгоджено передання обласній владі повноваження замовника реконструкції школи №20 імені О. Стовби.

Рішенням сесії схвалено зменшення ставки єдиного податку для підприємців 1 та 2 групи. Ця ставка у травні буде 0%. «Існує сподівання, що таке послаблення допоможе дрібному бізнесу, що потрапив у скруту через карантин. Додатковим питанням було вирішено долю спортивних і мистецьких гуртків, які працювали в Будинку культури металургів – КСК «Дніпровець». Заклад закрито, попри це, тренери спортивних секцій переведені в інші спортивні школи. Тепер ми працевлаштуємо викладачів танцювальних колективів: кого – в театр, кого – в кіноконцертний зал «Мир». Це дасть можливість зберегти творчі колективи та надалі виховувати нашу талановиту молодь.»  – підсумував результати сесії у розмові з представниками ЗМІ секретар міської ради Олександр Залевський.