Керівництво Кам’янської міської ради співчуває рідним та близьким Олександра Коробочки з приводу його передчасної смерті

В суботу, 12 лютого, передчасно пішов з життя ректор Дніпровського державного технічного університету, доктор технічних наук, професор Олександр Миколайович Коробочка.

Кам’янський міський голова Андрій Білоусов, Кам’янська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють співчуття рідним та близьким Олександра Миколайовича з приводу тяжкої втрати.

Упродовж більше ніж 40 років життя Олександра Миколайовича було нерозривно пов’язано з університетом та нашим містом. Він активно займався науковою та громадською діяльністю, був добропорядною й енергійною людиною, чудовим педагогом та професійним керівником.

Пам’ять про Олександра Миколайовича назавжди залишиться в історії нашого міста.

Олександр Миколайович Коробочка народився 1 січня 1953 року м. Алі-Байрамни (Азербайджан). У 1975 році закінчив Дніпродзержинський індустріальний інститут по спеціальності «Технологія машинобудування, металорізальні верстати та інструменти». У 1985 році захистив кандидатську дисертацію, у 1996 році – докторську. Працював на посадах – професора кафедри машинобудування, декана механічного факультету, завідувача кафедрою автомобілів та автомобільного господарства, проректора з навчальної роботи.

8 липня 2014 року Олександр Миколайович був призначений ректором Дніпродзержинського державного технічного університету.

За його ініціативи на базі університету було створено Освітній округ – пілотний проект регіональної інтегрованої системи освіти м. Дніпродзержинська. Округ створив модель регіональної інтегрованої системи освіти для територіально об’єднаних в структурі університету коледжів, закладів професійно-технічної освіти, загальноосвітніх середніх шкіл і промислових підприємств. Це сприяло формуванню умов для ефективного використання кадрового потенціалу, навчально-методичної та матеріально-технічної баз навчальних закладів і підприємств Дніпродзержинська.

Олександр Миколайович Коробочка був заступником голови експертної ради ДАК з механіки та транспорту, членом президії науково-методичної комісії з інженерної механіки Міністерства освіти і науки України; членом двох спеціалізованих вчених рад із захисту докторських дисертацій у Дніпропетровському національному гірничому університеті та Дніпропетровській національній металургійній академії; членом редколегії кількох наукових фахових видань. Був учасником Європейського проекту «Міжнародна дослідницька мережа з вивчення та розробки нового інструментарію та методів передової педагогічної науки у галузі інформаційно-комунікаційних технологій, електронного навчання та міжкультурних компетентностей»), розробленого у контексті 7-ї рамкової програми Європейського Союзу з підтримки навчання та кар’єрного росту дослідників (Програма обміну Марі Кюрі). В цьому Європроекті українське  партнерство представлено лише двома університетами: Дніпродзержинським державним технічним університетом та Київським університетом ім. Бориса Грінченка.

Олександр Миколайович був автором 240 наукових праць, а під його науковим керівництвом захищено 7 кандидатських дисертацій.

Також Олександр Миколайович Коробочка був депутатом міської ради кількох скликань, головою постійної комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту міської ради, мав звання «Заслужений працівник освіти України», нагороджений нагрудним знаком «Відмінник освіти України» та відзнакою міського голови «За заслуги перед містом» II та ІІІ ступеня.