«Допомога поруч» у Кам’янському

У квітні цього року Міністерством соціальної політики України створено соціальний проект «Допомога поруч» для надання адресної допомоги вразливим категоріям населення під час карантину, пов’язаного із запобіганням  поширенню коронавірусу.

Цей проєкт створений для об’єднання зусиль благодійних та громадських організацій, бізнесу, волонтерів, небайдужих громадян, органів державної влади та місцевого самоврядування для виявлення потреб людей через «гарячі» телефонні лінії, звернення та надання їм необхідної допомоги. Щодня на онлайн платформі «Допомога поруч» розміщується інформація про потребу в допомозі та звіт про її надання.

Дніпропетровська область також активно долучилась до реалізації цього соціального проекту. Вже нині на території області організовано прийом інформації про потреби незахищених верств населення (одиноких матерів або батьків, які виховують дітей віком до 14 років, осіб з інвалідністю тощо) в продуктах харчування, засобах особистої гігієни, побутовій хімії тощо.

Чимало мешканців Кам’янського також потребують допомоги у рамках проекту «Допомога поруч». Незважаючи на зусилля обласної та місцевої влади, надати допомогу всім пільговим категоріям громадян, які цього потребують, за рахунок бюджетних коштів, неможливо. До вирішення цього питання в нашому місті спільно з органами місцевої влади вже долучились політичні партії, підприємці. Та, попри всі зусилля, на сьогодні чимало мешканців міста потребують допомоги і очікують на неї.

Користуючись нагодою, департамент соціальної політики Кам’янської міської ради закликає підприємців, волонтерів, які можуть допомогти, до співпраці.

Сайт онлайн-платформи: https://dopomoga.msp.gov.ua/#ahcnor-participate

Телефони департаменту соціальної політики Кам’янської міської ради для довідок: 554306, 554307.