До уваги суб’єктів декларування!

До уваги суб’єктів декларування! 

Закінчується строк подання декларацій за 2019 рік

Відділ запобігання корупції та взаємодії з правоохоронними органами міської ради звертає увагу і нагадує, що для подання декларацій за 2019 рік залишилося менше двох тижнів!

Законом України «Про запобігання корупції» встановлено, що декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які відповідно до статті 45 Закону подаються за минулий рік до 1 квітня, у 2020 році суб’єкти декларування подають до 1 червня.

Інформація щодо заповнення декларацій на постійній основі розміщується в публічному Telegram-каналі НАЗК та на офіційній сторінці Національного агентства у Facebook. Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону стосовно заходів фінансового контролю розміщені за посиланням https://deklaruy.org.ua/

За несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачено адміністративну відповідальність відповідно до ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (тягне за собою накладення штрафу від 850 грн. до 1700 грн.).

Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України “Про запобігання корупції”, або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації, згідно із  ст. 366-1 Кримінального кодексу України (караються штрафом від 42500 грн. до 51000 грн. або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

Крім того, електронна копія рішення суду, яке набрало законної сили, з Єдиного державного реєстру судових рішень є підставою для внесення Реєстратором відомостей про особу, яку притягнуто до відповідальності за вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.