Дніпропетровщина готова до чергового послаблення карантину

Протягом попередніх кількох днів кількість проведених на Дніпропетровщині тестів зростала. За останню добу їх зробили 1477. Це значно більше, аніж за минулі дні. Для порівняння: 22 червня провели 991 тестування, а 17-го – 337. Загалом дослідження в області проводять  11 лабораторій.


До державних установ і обласних лікарень приєдналися приватні. Така кількість є більш ніж достатньою, щоб відповідати вимогам адаптивного періоду карантину. Нагадаємо, що за даними на 23 червня Дніпропетровська область не відповідала оновленим нормам МОЗ щодо ослаблення карантину за охопленням тестуваннями. Нині ж за всіма чотирма цільовими показниками область готова до чергового етапу послаблення карантинних обмежень.

Додатково сьогодні область отримала 6 000 реактивів, що будуть розподілені між державними лабораторіями.

За словами голови Дніпропетровської обласної ради в області повністю закрита проблема проведення тестувань на COVID-19. Область має достатню кількість самих тестів і матеріяли аналізів досліджуються вчасно. Завдяки оперативним організаційним і карантинним заходам ситуацію вдалося взяти під контроль.