Знову у СІЗО: мера Новомосковська Рєзніка затримали за хабар

Мера Новомосковська Дніпропетровської області, кандидата юридичних наук Сергія Рєзніка затримано. Його підозрюють у хабарі.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Інформатор.

Зазвичай Рєзнік публікує у Facebook свої звіти регулярно, звертаючись до населення: "Доброго ранку, рідне місто!…". Але сьогодні дописа не було.

Його разом із секретарем відправили до СІЗО. Сьогодні,10 квітня, їм мають вручити повідомлення про підозру.

За попередніми даними, мер отримав хабар, який вимагав з місцевого підприємця “за допомогу”. Сума "виплати" перевищувала мільйон у гривневому еквіваленті.

Його затримали при отриманні суми у ході спецоперації. У Державному бюро розслідувань офіційно ситуацію поки не коментували. Тривають слідчі дії.

Зазначимо, що раніше Рєзнік очолював у міськраді Дніпра департамент стратегічного розвитку та інвестицій. Серед завдань цього відомства була реконструкція історичних фасадів на червоній лінії.

У 2018 році на Рєзніка заводять кримінальну справу – його підозрюють у розтраті 21 мільйона гривень на оновлення фасадів. Департамент розформовують, чиновника судять і якийсь час він навіть перебуває у СІЗО. Потім справа глухне і Сергій Рєзнік у листопаді 2020 року обирається мером Новомосковська.

Джерело: 056.ua