В Україні різко зміниться погода: прогноз погоди на 18 січня у Дніпрі

Сьогодні в Україні було багато сонця, а вже завтра набіжать хмари. Взагалі 18-го січня очікується дуже цікава буде синоптична ситуація.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Синоптикиня Наталка Діденко повідомляє, що найближчої ночі ще переважатиме морозна погода з температурою повітря -5-12, на північному сході до -14 градусів. Тепліше буде на півдні та заході: +3-3 градуси.

У західних та північних областях пройде сніг.

Вдень почне різко підвищуватися температура повітря і впродовж дня досягне +3+8 градусів, у південній частині України, на Закарпатті та в Чернівецькій області +7+12, в Криму до +14 градусів.

Через таке потепління фаза опадів – дощ! На карті внизу. Синеньке – дощ, де рожеве – сніг.

Перехід від снігу до дощу супроводжуватися налипанням мокрого снігу, ускладненням ситуації на дорогах, погіршенням видимості, подекуди ожеледдю. Дуже уважно!

До таких метеорологічних метаморфоз приєднається сильний південно-західний вітер, очікуються штормові пориви до 15-20 метрів за секунду!

У Києві завтра 18-го січня, також буде сильний вітер, набіжать хмари, очікується вночі сніг, вдень дощ та перехід від нічних -4-6 градусів до денних +5 градусів.

Прогноз погоди на 18 січня у Дніпрі

У четвер, 18 січня, у Дніпрі буде сильна хмарність. Синоптики прогнозують невеликий дощ. Атмосферний тиск складатиме від 747 до 758 міліметрів ртутного стовпчика.

Швидкість вітру – до 6 метрів на секунду з поривами до 13 метрів на секунду. Вночі він буде південно-східним, а вранці, вдень та ввечері – південним.

Наталка Діденко додала, що вихідними така активна погода вгомониться і хоча й не буде дуже тепло, проте можна буде побачити знову сонечко.

Джерело: 056.ua