На них краще не спати: названо найшкідливіші для здоров’я подушки

Існує декілька типів подушок, на яких спати може бути шкідливо для здоров'я. Найнебезпечніші – це старі подушки, наповненні сумішшю з натурального пера та пуху.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Медики впевнені, що краще не користуватися такими подушками, оскільки їх наповнювач – це ідеальне середовище для розвитку різноманітних бактерій та шкідників. При тривалому використанні в ньому з'являється велика кількість кліщів та побутового пилу, які несуть небезпеку здоров'ю людини.

Якщо регулярно спати на такій подушці, то може розвинутись алергічна реакція, хронічний риніт і навіть бронхіальна астма.

Також через чохол подушки на обличчя може потрапляти величезна кількість мікробів. В результаті це призводить до появи прищів та інших проблем шкіри, яких складно позбутися навіть дорогими засобами.

Експерти радять пір'яні та пухові подушки заміняти кожні п'ять років, а раз на рік – здавати у хімчистку. До того ж щомісяця їх треба провітрювати на свіжому повітрі.

Найкраще придбати синтетичну подушку, у якій не так активно розвиваються шкідливі організми. До того ж її можна випрати в пральній машині.

При виборі подушки важливо враховувати індивідуальні особливості кожної людини та притримуватися загальних рекомендацій:

1. Занадто високі подушки. Вони можуть спричиняти напругу в шийних м'язах і викликати біль в шиї.

2. Занадто низькі подушки. Можуть призводити до нестабільності хребта та болю в шиї.

3. Занадто тверді або м'які подушки. Можуть порушувати правильну підтримку шийного відділу хребта.

4. Неправильна висота. Подушка повинна підтримувати природну кривизну шийного відділу.

Джерело: 056.ua