В Україні буде небезпечна погода: що прогнозують в Дніпрі на 23 листопада

23 листопада в Україні очікуються небезпечні метеорологічні явища. Вдень у західних та північних областях пориви вітру 15-20 м/с, в Карпатах 25 м/с. І рівень небезпечності, жовтий. Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на "Укргідрометцентр".

Вночі у південно-східній, вдень у північній частині України невеликий сніг та мокрий сніг, на решті території без опадів. В Україні, крім Закарпаття, Прикарпаття та півдня країни, на дорогах місцями ожеледиця.

Вітер південно-західний, 5-10 м/с, вдень у західних та північних областях пориви 15-20 м/с, в Карпатах 25 м/с.

Температура у східних областях вночі 10-15° морозу, вдень 2-7° морозу, на решті території вночі 4-9° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла; на півдні країни та Закарпатті вночі 0-5° морозу, вдень 0-5° тепла.

Погода в Дніпрі

Протягом усього дня у Дніпрі утримається хмарна погода. Температура повітря опуститься до 7° морозу. Протягом усього дня йде дрібний сніг, який ввечері посилиться. Вірогідність опадів 50% 0.7 мм. Вітер східний, швидкість 3.1 м/с. Вологість 70 – 86% Тиск751 мм рт.ст.

Чи буде ще сніг в Україні до кінця листопада

Під кінець листопада в Україні переважатиме більш спокійна погода, тому відчутних снігопадів не очікується. Але подекуди невеликий сніг все ж буде. Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

"За прогнозами і розрахунками, які є на сьогодні, сніг по центральних областях, південно-східних, на Дніпропетровщині трошки розтане наприкінці тижня, і його вже не буде", – розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха в коментарі NV.

Водночас у північній і західній частинах країни сніговий покрив більш-менш буде утримуватись. Трошки підтане, коли буде "плюсова" температура, але все одно зима дасть про себе знати.

За її даними, під кінець місяця в Україні переважатиме більш спокійна погода, тому додатковий сніг навряд чи випаде.

"Можливо, 28-29 листопада на півночі і заході країни, але невеликий. Та й температура буде така, що вночі невеликий "мінус", вдень невеликий "плюс"", – уточнила вона.

Джерело: 056.ua