Сумна статистика: на Закарпаті знайшли непритомного жителя Дніпропетровщини, – ФОТО

Вчора, 21 листопада на Закарпатті під час патрулювання прикордонний наряд виявив знесиленого чоловіка без свідомості. 46-річний житель Дніпропетровщини більше трьох діб блукав у високогір’ї на Рахівщині без відповідного спорядження, одягу та запасів їжі і води.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Державну прикордону службу.

Військовослужбовці привели незнайомця до тями. Чоловік ледве розмовляв та єдине, що зміг повідомити, що більше трьох діб блукав у горах і нічого не їв.

При собі він мав паспорт громадянина України, а також посвідку на проживання та отримання грошових виплат у Румунії.

Самостійно пересуватися він не міг. Прикордонники викликали чоловіку карету швидкої допомоги. Лікарі діагностували у нього переохолодження, виснаження та обмороження нижніх кінцівок.

Потім його госпіталізовали до лікарні на Дніпропетровщину. У чоловіка діагностували переохолодження 2-3 ступеня та ниркову недостатність. На жаль, життя дніпропетровця врятувати не вдалось.

"Смерть чоловіка доповнила сумну статистику загиблих під час спроби незаконного перетинання кордону.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення росіян на територію України загинули 24 чоловіки – 19 потонули у річці Тиса, ще 5 загинули під час спроби перетинання гірської ділянки кордону.

Державна прикордонна служба вкотре закликає подорожніх утриматися від походів у гори й спроб перепливання річкою Тиса та не порушувати державний кордон.

Наразі на Закарпатті спостерігаються складні погодні умови, спричинені проливними дощами, зниженням температури повітря та густим туманом", – пояснили в ДПС.

Джерело: 056.ua