У Дніпрі пройшла скайп-майстерня «14 спеціальностей»

Центр занятости.JPG

Продовжуючи реалізацію нового профорієнтаційного проекту «Професія поряд», для майбутніх випускників загальноосвітніх шкіл Магдалинівського, Царичанського та Покровського районів, міст Марганець, Синельникове та Павлоград, в режимі on-line, Дніпропетровська обласна служба зайнятості «відкрила» нові 14 спеціальностей, що можна здобути у Дніпропетровському транспортно-економічному коледжі.

Дніпропетровська служба зайнятості продовжує роботу в новому профорієнтаційному проекті під назвою: «Професія поряд», що полягає в Skype-презентаціях професій навчальними закладами міста Дніпра для школярів сільських шкіл області.

11 та 12 травня 2017 року до участі у профорієнтаційному проекті «Професія поряд» підключились загальноосвітні школи Магдалинівського, Царичанського, Покровського районів, міста Марганця, Синельниково та Павлограда.

На базі НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів №1 – Покровська гімназія», Бабайківської ЗОШ, Марганецької ЗОШ №5, Синельниківської ЗОШ №5, Оленівської ЗОШ та Павлоградської ЗОШ №17 пройшло 6 скайп-зустрічей для 141 учня 9-11 класів із представниками Дніпропетровського транспортно-економічного коледжу (ДТрЕК).

Skype-зустрічі були побудовані у формі презентацій 14 спеціальностей представниками Дніпропетровського транспортно-економічного коледжу.

Школярі отримали інформацію про умови та напрямки навчання, зокрема: туризм, ресторанне обслуговування, готельно-ресторанна справа, автомобільний транспорт, залізничний транспорт, транспортні технології, харчові технології, менеджмент, маркетинг та інші; дізнались від представників приймальної комісії про умови вступу та переваги навчання в даному закладі, можливість продовження навчання у вищих навчальних закладах після закінчення коледжу та подальшого працевлаштування.

В рамках Skype-зустрічей школярам вдалось відвідати аудиторії коледжу; поспілкуватись в режимі on-line з викладачами навчального закладу, ознайомитись з роботою спортивних секцій; переглянути відеофільм про особливості навчально-виховного процесу та соціально-побутові умови для студентів, а також отримати вичерпні відповіді на питання, які їх цікавили.

Представники студентської молоді навчального закладу розповіли про дозвілля та соціальний захист студентів, ознайомили школярів з позаурочним життям. Розповіли про цікаві подорожі, тренінги, конференції, олімпіади, в яких активну участь беруть студенти коледжу, про стипендії міського голови, які отримують сумлінні учні.

Як результат, школярі отримали актуальну та корисну інформацію про Дніпропетровський транспортно-економічний коледж, його потенціал та досягнення. А далі висновки – за майбутніми випускниками, адже багатогранна інформація стосовно вибору професії обов’язково стане в нагоді.